Personeel- en salarisadvies

Een mooie ontwikkeling – je onderneming is de laatste jaren zo hard gegroeid dat het tijd wordt om nieuwe werknemers aan te nemen. Bijvoorbeeld om de stijgende werkdruk te kunnen verdelen. Daarom is het juist zo jammer dat het aannemen van nieuwe medewerkers zo’n hoge takenlast met zich meebrengt. Het voeren van een personeels- en salarisadministratie is namelijk verplicht vanaf het moment dat een onderneming iemand in dienst neemt. En dat terwijl je, met het uitbreiden van je team, juist tijd óver dacht te houden. 

De personeels- en salarisadministratie is een maandelijks terugkerende bezigheid die voor jou als ondernemer vaak stiekem meer tijd kost dan je zou denken. Zaken waaraan je moet denken bij het aannemen van personeel zijn onder andere het opstellen van een arbeidsovereenkomst, maken van loonafspraken, pensioenregeling, afsluiten van ziekteverzuimverzekering en arbodienst, functiebeschrijvingen, taakomschrijvingen, en vastlegging van secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Naast de personeelsadministratie is er natuurlijk ook nog de salarisadministratie; nog zo’n wettelijke verplichting. Deze administratie bevat onder andere loonbetalingen en het afdragen van loonheffingen aan de Belastingdienst. Het bijhouden van verlof, ziekmeldingen, werkkostenregeling en onkostenvergoedingen komen daar nog eens bovenop.

Allemaal zaken waar je als ondernemer niet alleen weinig tijd voor hebt, maar waar je wellicht ook niet helemaal de kennis voor in huis hebt. Zaken die goed voor elkaar moeten zijn.

“Directeur tegen HR-manager: ‘ Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?’
HR-manager: ‘Wat als we het niet doen en ze blijven?”  

Samenwerking

We hebben nauwe samenwerking met bepaalde specialisten wanneer dit nodig is, af en toe hebben ook wij soms de hulp nodig op het gebied van een bepaalde expertise. Daarvoor hebben we de samenwerking opgezocht op het gebied van: 

  • Arbeidsrecht                                                                      
  • Fiscaal recht                                                                                 
  • Verzuim                                                                                          

 

Zo zorgen we er samen voor dat we jouw als klant optimaal kunnen bedienen!

Bel, mail of chat gerust eens voor een afspraak. Dan bespreken we de mogelijkheden en kijken we op welke punten ik jou kan ontzorgen. Dat zorgt niet alleen voor meer rust, maar ook voor duidelijke en heldere afspraken richting jouw personeel. Zo kan iedereen zich met een gerust hart focussen op wat er écht toe doet!

Wij kunnen jouw organisatie onder andere ondersteunen met onderstaande zaken:

Meer weten?

Bel, mail of chat gerust voor een afspraak.